Peuran paahtopaisti sous vide

petteri
peurapaisti-sous-vide-sirkulaattori-riista-peuranpaisti-resepti-ohjeet

Peuran paisti. Riistaruoka on omasta mielestä yksi hienoimpia ruokia. Raaka-aine on aina todella laadukasta. Myös toisinaan huono saanti tekee tästä vielä suuremman herkun. Olen löytänyt vuosien etsimisen jälkeen lähteen josta voin ostaa riistaa. Todellista lähiruokaa. Suoraan metsästäjältä kohtuulliseen hintaan. Lihakaupassahan tämä herkku on vähän turhankin kallista. Luomulihasta ei varmaankaan saa edes puhua, koska ymmärtääkseni pitäisi olla viettänyt peuran kanssa 24/7, että tietäisimme mitä se on syönyt ja mistä juonut.

Riistan valmistamiseen on toki monta tapaa, mutta itse valitsen riistalle sirkulaattorin (sous vide). Vähärasvainen liha on parasta valmistaa vakuumissa hallitussa lämmössä pitkään hauduttaen. Ikinä ei voi epäonnistua! Halusin lihasta mediumin ja valitsin lämpötilaksi 55 astetta. Ajaksi 24 tuntia. Lihan kanssa mustaherukkakastiketta sekä valkosipuliperunoita.

peurapaisti-sous-vide-sirkulaattori-riista-peuranpaisti-resepti-ohjeet

Peuran paahtopaisti

Peuran paisti. Riistaruoka on omasta mielestä yksi hienoimpia ruokia. Raaka-aine on aina todella laadukasta. Myös toisinaan huono saanti tekee tästä vielä suuremman herkun.… Sous vide peura, peurapaisti, riista, riistaruoka, riistapaisti, peuranpaisti, sous vide European Tulosta resepti
Valmisteluaika: Valmistusaika:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Arvio 4.0/5
( 5 voted )

Ainesosat

  • Peruran paisti
  • suolaa
  • pippuria
  • tuore rosmariini
  • LISUKE:
  • Lapin puikulaperunaa
  • valkosipulia
  • voita
  • rosmariinia
  • KASTIKE:
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 kpl sipuli
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 1/2 porkkana
  • 1/2 palsternakka
  • 2 rkl riistafondi
  • 5dl punaviiniä
  • 4dl vettä
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 2,5 dl mustaherukkaa
  • 1 tl mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Kuivaa huoneenlämpöinen paisti. Hiero vähän oliiviöljyä, suolaa ja pippuria lihan pinnalle. Laita paisti vakuumiin rosmariinioksien kanssa.
  2. Laita Sous vide -laite 55 asteeseen ja ajaksi 24h. Laita paisti veteen ja lisää astiaan kypsennyksen aikana tarvittaessa lisää vettä. Aikatauluta tämä niin, että ruokailuaika on reilun vuorokauden päästä kypsennyksen aloittamisesta.
  3. Seuraavana päivänä pese perunat, jätä kuori paikoilleen! Pilko perunat suht isoiksi paloiksi. Lisää pilkotut valkosipulinkynnet (jätin itse aika isoksi), voi ja rosmariinin oksia. Sekoita ja laita vakuumiin. Kun paisti on valmis, määritä sirkulaattoriin asteiksi 91 ja ajaksi 80min. Poista liha vakuumista ja kääri folioon vetäytymään. 
  4. Valmista kastike perunoiden valmistuessa. Kuori ja pilko sipulit, porkkana ja palsternakka. Kuullota juureksia oliiviöljyssä kattilassa kunnes ovat saaneet mukavasti väriä. Ripottele päälle fariinisokeria ja anna hetken ottaa väriä. Kaada viini, vesi ja riistafondi sekaan. Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia. Lisää mustaherukat ja anna kiehua vielä hetken aikaa. Sekoita ja siivilöi kastike. Keitä tämän jälkeen kastiketta hieman kokoon. Mausta mustapippurilla.
  5. Poista valmiit perunat vakuumista ja paista voissa kuumalla pannulla mukava pinta perunoihin.
  6. Polta puhalluslampulla paistiin kiva pinta. (Tai tosi tosi kuumalla pannulla nopeasti, puhalluslamppu kuitenkin paras niin ei pääse liha kypsymään yhtään lisää)
  7. Leikkaa liha ja laita koko komeus pöytään tarjolle perunoiden ja kastikkeen kanssa.
0 kommenttia
0