Flank steak grillissä

petteri
flank-steak-grillissa-ohjeet-weber-hiiligrilli-resepti-naudan-kuve-lankkupihvi

Flank steak eli naudan kuve on vähärasvainen herkku, jonka valmistaminen on todella helppoa. Isosta lihasta syö useampi henkilö ja lihan saa kivasti laitettu tarjolle leikattuna. Tästä pihvistä käytetään myös nimitystä lankkupihvi. Itse valmistin ensimmäisen kerran flank steakin kaverin isossa Weberin kaasugrillissä. Omassa Weberin Q3000-kaasugrillissä valmistaminen ei oikein sujunut, koska grilliä ei saanut tasaisesti tarpeeksi kuumaksi. Tässä myös osasyy, miksi tuo Weberin pallogrilli lopulta omaankin pihaan löysi tiensä.

Flank steakin lisukkeeksi käy ihan vaikka vain runsas salaatti tai sitten voi touhuta siihen mitä mieli tekeekään. Itsellä varsin tiukka ruokavalio menossa ja siksi salaatti on helppo valinta. Salaatti on nopeaa koota isolle lautaselle sillä aikaa kun liha valmistuu grillissä. Valmistan flank steakin siis hiiligrillissä ja mediumkypsyyteen, kypsänä tämäkin liha on kengänpohja.



flank-steak-grillissa-ohjeet-weber-hiiligrilli-resepti-naudan-kuve-lankkupihvi
Flank steak eli naudan kuve on vähärasvainen herkku, jonka valmistaminen on todella helppoa. Isosta lihasta syö useampi henkilö ja lihan saa kivasti laitettu… Grillaus flank steak, naudan kuve, lankkupihvi, grilliherkku, grillipihvi European Tulosta resepti
Serves: 6 Valmisteluaika: Valmistusaika:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Arvio 4.4/5
( 5 voted )

Ainesosat

  • Flank steak n. 700g
  • suola ja pippuri
  • Lisukkeet oman maun mukaan
  • KASTIKE:
  • 2 rkl savuista BBQ- tai hickory-kastiketta
  • 1 rkl soijaa
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 rkl vettä
  • chiliä ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistamista
  2. Hiero lihaan suolaa ja pippuria
  3. Sytytä hiiligrilli (piippusytyttimellä) hyvissä ajoin
  4. Grillaa pihviä n. 2min molemmin puolin kovassa lämmössä (jos pihvi paksumpi, pidennä hieman aikaa, max 3min) 
  5. Kääri pihvi tiiviisti folioon ja laita ylätasolle tai grillin sivuun matalampaan lämpöön 10 minuutiksi
  6. Ota pihvi pois grillistä ja anna sen vetäytyä n. 15-20 minuuttia.
  7. Leikkaa pihvi poikkisyin tarjolle, ripottele päälle kristallisuolaa

Nopea hyvä soosi lihan päälle:

  1. 2 rkl savuista BBQ- tai hickory-kastiketta
  2. 1 rkl soijaa
  3. 1 rkl ruokosokeria
  4. 1 rkl vettä
  5. chiliä ja pippuria maun mukaan

Kiehauta ainekset nopeasti kasaan kattilassa ja sekoita hyvin. Varo ettei tahmea soosi tarraa pohjaan! Levitä soosia lihan päälle lusikalla pitkinä vetoina. Kastiketta tulee juuri sopivasti ettei lihan maku huku soosiin. Kastikkeen potkua ja ainesosia voi vapaasti muokkailla omaan makuun sopivaksi.


0 kommenttia
0

You may also like