Chili con carne

petteri
chili-con-carne-pata-pataruoka-lihapata-sisapaisti-eatmeat

Kylmään talveen sopii pitkään haudutetut lihapadat. Ensimmäisenä pataruokana kokkaillaan varsin helppo chili con carne. Monilla voi olla tästä huonoja muistoja lapsuudesta, mutta nykyaikaisella reseptillä tämä vie kielen mennessään.

Chili con carnea on tehty ainakin 1800-luvulta lähtien.

 

 CHILI CON CARNE GULLICHSENIN TAPAAN

chili-con-carne-pata-pataruoka-lihapata-sisapaisti-eatmeat--chili-con-carne-pata-pataruoka-lihapata-sisapaisti-eatmeat--

Tämän helposti valmistettavan chili con carnen reseptin löysin vuosia sitten Safkaa maanantaista sunnuntaihin -kirjasta, joka on avokadopastareseptistä tuttujen Alexander ja Hanna Gullichsenin toinen ruokakirja. Suosittelen testaamaan reseptiä ja laita vaikka kommenttia mitä pidit! Kirjankin suosittelen ostamaan, siellä on hyvin reseptejä moneen makuun. Lihana käytin naudan sisäpaistia, se on aika varma valinta. Lavasta tulisi varmasti parempaa ja edullisempaa, mutta valmistusaikaan voi sitten lisätä heti pari tuntia. Liha on luottolihakaupasta, Liha & Herkusta Turusta. Resepti on varsin hyvä sellaisenaan, itse pidensin kypsennysaikaa alkuperäisestä kahdesta tunnista reiluun kolmeen, jotta liha mureutuu omaan makuun sopivaksi.

Chili con carnen viinisuosituksena chileläinen Mayu Reserva Carménère 2015.

chili-con-carne-pata-pataruoka-lihapata-sisapaisti-eatmeat

Chili con carne

Kylmään talveen sopii pitkään haudutetut lihapadat. Ensimmäisenä pataruokana kokkaillaan varsin helppo chili con carne. Monilla voi olla tästä huonoja muistoja lapsuudesta, mutta nykyaikaisella… Pataruoka sisäpaisti, pata, pataruoka European Tulosta resepti
Serves: 6 Valmisteluaika: Valmistusaika:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Arvio 5.0/5
( 2 voted )

Ainesosat

  • 1kg naudanlihaa (sisäpaisti)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 isoa punaista paprikaa
  • 2 isoa vihreää paprikaa
  • 3 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 tuoretta punaista chiliä
  • oliiviöljyä
  • 2tl juustokuminaa
  • 1tl paprikajauhetta
  • 2tl chilijauhetta
  • 2dl olutta
  • 800g tomaattimurskaa / kokonaisia liemessä
  • 600g keitettyjä ruskeita papuja
  • riisiä
  • ranskankermaa
  • tuoretta korianteria

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa liha isoiksi kuutioiksi, perään suolaa ja pippuria. Pilko paprikat ja sipulit ronskeiksi paloiksi. Viipaloi valkosipulit ja chilit.
  2. Kuumenna padassa muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä, lisää vihannekset ja mausteet. Paista keskilämmöllä kunnes vihannekset ovat hieman pehmenneet.
  3. Ruskista lihat pannulla pienissä erissä. Siirrä lihat pataan.
  4. Kaada pannulle jääneen paistoliemen joukkoon olut. Kiehauta se ja kaada pataan.
  5. Lisää pataan tomaatit, mausta suolalla ja pippurilla. Laita padan päälle kansi ja anna sen hautua 170-asteisessa uunissa noin tunti.
  6. Lisää pavut pataan ja hauduta vielä pari tuntia. Viimeisen tunnin ilman kantta, jotta saat padan pintaan kauniin värin.
  7. Tarjoilu mausteinen ja tuhti chili con carne riisin, ranskankerman ja silputun korianterin kanssa.

0 kommenttia
3

Jätä kommentti